top of page

Raapsteel salade


Een simpele, kleine salade om als bijgerecht te gebruiken. Wij hebben er van genoten, in combinatie met een zelfgemaakte pizza. Een aanrader!


1 persoon, 5 minuten


De ingrediënten:

- 50 gram raapstelen

- 3 ingemaakte radijsjes

- 2 meiraapjes

- Olijfolie

- Snufje zout


De bereiding:

  1. Als je de radijsjes nog niet ingemaakt hebt, kun je dit makkelijk doen. Je kunt in dit recept lezen hoe je dat doet. De dag nadat je de radijsjes hebt ingemaakt, kun je ze al eten.

  2. Was de raapstelen en meiraapjes.. Snijd de meiraapjes in dunne plakjes en doe ze met een scheutje olie in een koekenpan. Meiraapjes hebben ongeveer de smaak van radijsjes, maar smaken wel iets milder en zoeter. Je kunt ze ook rauw eten.

  3. Als de meiraapjes ongeveer 2 minuten in de koekenpan hebben gebakken op middelhoog vuur, kun je de raapstelen toevoegen, die je overigens ook rauw kunt eten. Doe een snufje zout bij het geheel en laat alles nog 2 minuten bakken.

  4. Doe alle ingrediënten in een kommetje en je bent klaar!

21 weergaven0 opmerkingen
bottom of page