top of page

Gewokte radijsjes


Vandaag hebben we weer een lekker recept voor je! Voor dit recept heb je de groenten van het eerste groentepakket in mei nodig.


4 personen, 30 minuten


De ingrediënten:

- 5 knoflookstengel

- 10 tot 12 radijsjes

- Blad van alle radijsjes

- 1 grote gele ui

- Snuf zout

- Snuf peper

- 4 tl sojasaus

- 3 tl gembersiroop

- 2 tl chilisaus

- Olijfolie

- Bouillonblokje (groentebouillon)

- Chinese noedels



De bereiding:

  1. Snijd alle groenten in hapklare stukjes.

  2. Doe olijfolie in een pan en voeg de knoflookstengel en ui toe en vervolgens ook wat zout.

  3. Wok dit 2-3 minuten en voeg vervolgens de sojasaus toe. Roer het goed door.

  4. Breek het bouillonblokje in stukjes en voeg toe, roer alles goed door.

  5. Laat het geheel een aantal minuten sudderen en zet ondertussen 1,5 liter water op voor de noedels.

  6. Voeg de gembersiroop, chilisaus en de radijsjes toe. Roer de radijsjes er goed doorheen.

  7. Voeg een klein laagje water toe, net zoveel tot het mengsel onder water staat. Laat dit inkoken.

  8. Vlak voordat je gaat serveren, voeg je het blad van de radijsjes toe.

  9. Maak vervolgens de noedels klaar volgens de verpakking (mét een bouillonblokje en water) en voeg de geweekte noedels toe aan de rest. Meng alles goed door.

  10. Eet smakelijk!

26 weergaven0 opmerkingen
bottom of page