top of page

Broodpizzaatjes met bosui


Ken je dat ook wel eens, dat je een ingrediënt hebt maar niet precies weet wat je er mee moet? Of je hebt oud brood over? Vandaag hebben we een snack voor beide situaties.


1 persoon, 30 minuten


De ingrediënten:

- 1 bosuitje OF 1 stengelui

- Chilisaus

- Ketchup

- Paar plakjes kaas

- Brood

- Olijfolie


De bereiding:

  1. Leg het brood neer op een ingeoliede bakplaat. Eventueel kun je eerst bakpapier doen, dan de olie en dan pas de broodjes. De olie zorgt ervoor dat het broodpizzaatje een knapperige bodem krijgt.

  2. Maak een mengsel van chilisaus en ketchup en smeer dat uit over de broodjes.

  3. Voeg de bosuitjes in stukjes toe.

  4. Leg de kaasplakjes over de bosuitjes (dit voorkomt dat ze gaan verbranden) en voeg eventueel nog kruiden naar smaak toe.

  5. Laat de broodpizza's eerst op een lage temperatuur (ongeveer 150 graden Celsius) wat gaarder worden / laat de kaas smelten. Na 15-20 minuten zet je de oven op grillstand voor ongeveer 5 minuten.

  6. Haal het eten uit de oven en geniet lekker van je broodpizza.

16 weergaven0 opmerkingen
bottom of page