top of page

Aziatische scrambled egg



Vandaag een lekker recept met stengelui, knoflookstengel en champignons of shiitake paddestoelen.


1 persoon, 15 minuten

De ingrediënten:


  • 3 lente-uien of stengelui

  • 7 à 8 knoflookstengel

  • 4 shiitake of kastanje champignons

  • 3 theelepels sojasaus

  • 2 theelepels chilisaus

  • 3 à 4 eieren

  • Snuf zout

  • Snuf peper

  • Olijfolie


De bereiding:


  1. Snij de lente-ui of stengelui in kleine stukjes. Doe dit ook met de knoflookstengel en paddestoelen.

  2. Doe een beetje olijfolie in de pan en bak eerst de paddestoelen een beetje.

  3. Voeg de knoflookstengel, zout en peper toe. Ook voeg je de sojasaus en chilisaus toe.

  4. Voeg nu de lente-ui of stengelui toe en roer goed door.

  5. Laat het geheel een tijd wokken. Als het mengsel begint te verkleuren voeg je de eieren toe en blijf je heen en weer bewegen in het mengsel (scramble egg).

  6. Ga zo door tot de eieren gaar zijn.

  7. Serveer het gerecht in een wrap of op een broodje met wat extra chilisaus naar smaak.

  8. Eet smakelijk!


20 weergaven0 opmerkingen
bottom of page