top of page

Over de kas

Wat maakt De Groenteweide nu zo bijzonder? 

Bij De Groenteweide verkopen we onbespoten groente. We willen wel benadrukken dat al onze groenten onbespoten zijn en vrij van chemische middelen en kunstmest. We laten de natuur haar werk doen!

We kunnen makkelijk zeggen dat we de natuur haar werk laten doen, maar dat doen we ook écht! Bij De Groenteweide hebben we ons verdiept in de natuurlijke vijanden van verschillende plagen en insecten, die de planten kunnen aantasten. Ons ideaalbeeld is dat de natuur alles regelt: van het ontkiemen van een zaadje tot de rijpe vruchten.

Wij zijn van mening dat er met chemische middelen en kunstmest meer kapot gemaakt wordt dan ons lief is. De natuur werkt perfect op haar eigen manier, dus waarom zouden we moeten ingrijpen? Juist daarom willen wij de natuur haar werk laten doen. Daarom luidt onze slogan: "Met liefde voor de natuur".

IMG_20210804_144117837_HDR.jpg

Je bent bij De Groenteweide verzekerd van groenten die
vrij zijn van chemische middelen en kunstmest.

DSCN1207-1.jpg

Waarom worden de groenten in een kas geteeld?

Bij De Groenteweide verbouwen we alle groenten in een kas in Zevenaar. De afgelopen jaren hebben we wel percelen gehad op een stuk land, maar door omstandigheden konden we daar niet meer telen. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een nieuw stuk land of een kas waar we wél weer onze groenten kunnen telen.

De zoektocht eindigde in Zevenaar, waar we de komende jaren een kas huren van ruim 1.100 m2. In die kas werden jarenlang caravans en auto's gestald. We hebben al het afval opgeruimd en afgegraven. Daarna hebben we een behoorlijke lading biologische compost laten storten. Dat is in de grond gefreesd en daarna is Joël aan de slag gegaan met het klaarmaken van de groentebedden.

In de kas hebben we ook sprinklers, waardoor we met een druk op de knop de groenten water kunnen geven. Daar zijn we heel blij mee, want dat scheelt ons veel tijd! Waar we die tijd dan voor nodig hebben? Onder andere voor ons andere bedrijf in Kronenberg (Limburg) waar we biologische groenten telen. 

Hieronder vind je een aantal video's over onze kas in Zevenaar.

Impressie kas Zevenaar 1
00:11
Impressie kas Zevenaar 2
00:12
Impressie kas Zevenaar 3
00:09

Wil je meer weten over De Groenteweide en wat er zoal gebeurt?

Je kunt ons volgen op Instagram en Facebook en regelmatig foto's zien van de kas. Daarnaast kun je je onderaan deze pagina inschrijven voor de nieuwsbrief. 

bottom of page