top of page

Radijsjes inmaken


Voor wie ook kan genieten van lekkere radijsjes, is het misschien leuk om eens te proberen om radijsjes in te maken. Je kunt ze de dag na het inmaken al eten.


2 personen, 10 minuten


De ingrediënten:

- Ongeveer 100 ml azijn

- Ongeveer 80 gram suiker

- 10 radijsjes


De bereiding:

  1. Zorg voor een goede weckpot. Het is aan te raden om de weckpot eerst uit te koken, mocht je dit nog niet gedaan hebben.

  2. Was de radijsjes en snijd de wortel en het blad er af. Je kunt het blad bewaren om eventueel door een salade te doen.

  3. Snijd de radijs in dunne plakjes en doe de plakjes in de weckpot. Vul de weckpot met azijn totdat alle radijsjes in het azijn zitten. Voeg daarna ongeveer 80 gram suiker toe. Pas de hoeveelheid azijn en suiker aan op de hoeveelheid radijs in de weckpot. Afhankelijk van de grootte van de radijsjes heb je misschien meer of minder nodig dan in dit recept staat.

  4. Zet de weckpot in de koelkast. Na een dag kun je de radijsjes al eten.

121 weergaven0 opmerkingen
bottom of page