Vandaag een recept wat is geïnspireerd op de Aziatische keuken. Een recept met kabeljauw en rijst. Wij hebben ervan genoten, en hopelijk jullie ook!
2-3 personen, 40 minuten
De ingrediënten:
1 prei
1 rode paprika
1 gele ui
1 broccoli
2 stukken kabeljauw
Halve eetlepel chilipoeder
Halve eetlepel knoflookpoeder
Peper en zout naar smaak
Halve eetlepel (gedroogde) citroengras
4 eetlepels gembersiroop
4 eetlepels sojasaus
Rijst (1 kop voor 2 personen)
Olijfolie
1,5 liter gekookt water
Marinade voor de vis:
2 eetlepels chilisaus
2 eetlepels sojasaus
De bereiding:
Snij alle groenten in kleine stukjes.
Marineer de vis door 2 eetlepels chilisaus en 2 eetlepels sojasaus over de vis te doen.
Doe olijfolie in de pan en voeg de kruiden en gesneden ui toe. Laat dit even doorbakken. Voeg ook de sojasaus en chilisaus toe.
Als de uien richting bruin aan het kleuren zijn voeg dan de paprika en broccoli toe aan het gerecht. Laat dit even sudderen.
Voeg nu de prei toe en roer het mengsel goed door.
Leg de vis nu bovenop het mengsel en zet de pan op een laag vuur. Laat het even doorsudderen.
Voeg na 10 minuten het kopje rijst toe. Schenk vervolgens de 1,5 liter gekookt water toe aan het mengsel.
Roer goed door en houdt het gerecht goed in de gaten. Is de rijst gaar en het water goed ingedikt tot een mooie saus/bouillon. Dan is het gerecht klaar.
Eet smakelijk!
Comments