Een smakelijk recept voor liefhebbers van de Aziatische keuken en ook erg geschikt voor iemand die binnen 20 minuten een maaltijd op tafel wil hebben!
4 personen, 20 minuten
De ingrediƫnten:
- 175 gram goede Chinese mie
- 250 gram gekruide tofu
- 250 gram haricots verts
- 1 groene paprika
- 2 gele uien
- 3 el sojasaus
- 1 el gembersiroop
- 2 liter water
- Scheutje olijfolie
De bereiding:
Zet de waterkoker aan en kook alvast 1,5 tot 2 liter water. Gebruik 1 liter om de haricots verts beetgaar te koken in ongeveer 5 minuten. Gebruik de andere liter water om de mie te garen (volg hiervoor de instructies op de verpakking). Bewaar in totaal 0,5 liter kookvocht voor later.
Snijd de uien en paprika in stukjes en haal de uiteinden van de haricots verts. De onderkant (het langwerpige puntje) kun je er gewoon aan laten zitten.
Doe een scheutje olie in een wok en fruit de uien. Voeg daarna de tofu toe en bak ongeveer 3 minuten mee.
Doe de paprika erbij en bak kort mee (ongeveer 2 minuten).
Voeg de sojasaus en de gembersiroop toe en doe de mie en de haricots verts in de wok bij de andere ingrediƫnten. Meng alles goed door elkaar.
Voeg als laatste het overgehouden kookvocht toe en laat het gerecht nog 3 minuten sudderen.
Eet smakelijk!
Comments