top of page

Indiase curry met sperziebonen

degroenteweide


Een smaakvol en lekker recept voor curry, die je zo pittig kunt maken als je zelf wilt. De curry is vegetarisch, maar je kunt vlees toevoegen als je dat wilt.


4 personen, 40 minuten


De ingrediënten:

- Olijfolie

- 3 eetlepels kerrie

- 2 theelepels kurkuma

- Citroengras (klein beetje gedroogde is voldoende)

- 2 theelepels chilipoeder

- 2 theelepels gerookte paprikapoeder

- 3 theelepels paprikapoeder

- Flinke snuf zout

- 3 theelepels knoflookpoeder (of 3 à 4 verse knoflookteentjes)

- 2 puntpaprika's

- 4 uien (variatie in kleur; geel en rood)

- 500 gram champignons

- 1 mok halfvolle melk (uiteraard biologische)

- 250 gram sperziebonen

De bereiding:

  1. Snij de ingrediënten in klein stukken. De boontjes mogen eventueel wat groter zijn.

  2. Doe olijfolie in de pan en bak de champignons tot ze kleur krijgen en voeg gelijk de kruiden toe aan de champignons. Roer dit goed door en voeg eventueel wat olijfolie toe als het te droog wordt.

  3. Voeg de uien toe en roer dit goed door. Zorg dat de kruiden goed mengen met de ingrediënten.

  4. Voeg, wanneer de uien en champignons nog meer kleur hebben gekregen, de paprika toe in stukjes.

  5. Voeg nu ook de boontjes doe en roer dit goed door.

  6. Wanneer alles goed is gemengd voeg je de melk toe en laat je het gerecht een tijd garen tot de saus is ingedikt.

  7. Je kunt rijst toevoegen tijdens het kookproces (in de melk) of je kunt rijst apart koken en apart serveren.

  8. Eet smakelijk!

  9. Nog één tip: Voeg chilipoeder en kerriepoeder naar smaak toe. Voor ons was dit pittig en lekker genoeg, maar misschien wil je wel wat meer of juist wat minder pittigheid.


コメント


bottom of page