top of page

Verrassende boerenkool


Bij boerenkool denk je al snel aan stamppot boerenkool, toch? Dat was ook mijn eerste gedachte. Maar toen kreeg ik inspiratie voor een ander, verrassend lekker recept met boerenkool.


4 personen, 40-50 minuten


De ingrediënten:

- 250 gram boerenkool

- 5 champignons

- 10 zongedroogde tomaatjes

- 6 tl kappertjes

- 1 blikje tomatenpuree (140 gram)

- 8 wraps

- 1 blik linzen (300 gram)

- 1 rode ui

- 2 tenen knoflook

- 4 el olijven in plakjes

- Zout, peper

- Scheutje olijfolie


De bereiding;

1. Snijd de champignons, ui en zongedroogde tomaten in stukken. Was de boerenkool en bereid die ook voor.

2. Zet een pan met water op en kook de boerenkool ongeveer 5-8 minuten. Zet ondertussen een grote wok klaar en doe daar een scheutje olie in.

3. Gebruik een knoflookpers voor de knoflook en fruit die kort, samen met de rode ui. Bak vervolgens de champignons mee.

4. Als de boerenkool gekookt heeft, kun je die afgieten en in de wok doen bij de andere ingrediënten. Voeg ook de linzen toe en laat het geheel een paar minuten sudderen.

5. Voeg de zongedroogde tomaten, olijven en kappertjes toe voor extra smaak. Roer alles goed door gedurende 2-3 minuten.

6. Leg de wraps klaar en besmeer die met de tomatenpuree. Haal vervolgens de wok van het vuur en verdeel je boerenkoolmengsel over de wraps.

7. De wraps moeten nog 10-15 minuten de oven in op 180 graden, waarna je kunt genieten van een verrassend lekker gerecht...!

30 weergaven0 opmerkingen
bottom of page