top of page

Hollandse chili in pot


Deze keer hebben we gekozen voor een gerecht dat veel mensen wel kennen; chili con carne. Maar dit keer zit er een Hollands tintje aan, en is het geheel vegetarisch! LET OP; de specerijen kun je naar eigen inzicht verhogen of verlagen. Dit recept is namelijk aardig pittig!


2 personen, 25 minuten

De ingrediënten:

- 1 blik chilibonen

- 1 blik zwarte bonen

- 2 middelgrote rode uien

- 2 grote teentjes knoflook

- 3 snufjes chilipoeder

- 4 snufjes gerookte paprikapoeder

- 3 - 4 snufjes milde paprikapoeder

- 2 eetlepels chilisaus

- 1 snufje zeezout

- Flink wat zwarte peper (naar smaak)

- Half blikje tomatenpuree

- 3 bladeren boerenkool (versnipperd)

- Olijfolie


De bereiding:

  1. Snij de uien en knoflook in kleine stukjes

  2. Doe olijfolie in een hapjespan of in de wok, wacht tot de olie heet is en voeg de knoflook en uien toe. Fruit deze langzaam.

  3. Voeg na de knoflook en uien 4 snufjes gerookte paprikapoeder, 3 snufjes chilipoeder, 1 snufje zout en zwarte peper (naar smaak) toe.

  4. Laat het mengsel goed fruiten en voeg vervolgens de milde paprikapoeder toe.

  5. Laat het geheel fruiten totdat de uien gaar zijn / al even hebben gegaard. Voeg daarna meteen de versnipperde boerenkool mee en roer dit goed door!

  6. Als de boerenkool goed is vermengd met de rest kunnen de bonen, inclusief het vocht, in de pan. Roer dit goed door en voeg eventueel wat water toe wanneer het mengsel te dik is.

  7. Meng het goed door elkaar en voeg een half blikje tomatenpuree (klein blikje) toe aan het mengsel en meng dit goed.

  8. Proef of het mengsel naar je zin is en voeg eventueel specerijen toe naar smaak.

  9. Voeg als laatste nog 2 eetlepels chilisaus toe aan het gerecht en laat het nog even kort pruttelen.

  10. Serveer de maaltijd in een kom met wat stokbrood erbij en eet smakelijk!

11 weergaven0 opmerkingen
bottom of page