top of page

Hollandse paella


Vandaag een gerecht voor 4 personen. En een variatie op de Spaanse en Nederlandse keuken! En ja, je denkt misschien wel bah, spruitjes in paella. Maar het beviel ons best wel heel erg goed!


4 personen, 45 minuten


De ingrediënten:

- Peper

- Zout

- Paprikapoeder gewoon

- Paprikapoeder gerookt

- Chilipoeder

- Knoflook

- 3 rode ui

- 3 aardappels

- 1 liter water

- 500 gram spruitjes

- 2 stuks kippendij

- 1 chorizoworst

- Olijfolie

- 1 half koffiekopje rijst

De bereiding:

  1. Snij de groenten in klein stukjes, behalve de spruitjes want die mogen heel blijven.

  2. Doe een beetje olie in de (wok)pan en voeg de gesneden uien en knoflook toe. Roer kort door.

  3. Voeg de kippendijen en chorizoworst toe. Wacht tot met de volgende stap tot de kippendijen bijna gaar zijn.

  4. Voeg vervolgens de volgende kruiden toe; 2 theelepels zout, 4 theelepels gerookte paprikapoeder, 3 theelepels gewone paprikapoeder, 2 theelepels chilipoeder en 3 flinke snuf peper

  5. Roer goed door en voeg ook de aardappels (in stukjes) en spruitjes (in zijn geheel) toe aan het gerecht.

  6. Voeg 1 liter kokend water toe aan het gerecht en roer goed door.

  7. Voeg rijst toe (een half kopje)

  8. Laat het gerecht een tijdje sudderen tot het water is ingekookt en de rijst gaar is.

  9. Laat eventueel wat langer sudderen tot de saus ook ingedikt.

  10. Eet smakelijk!

12 weergaven0 opmerkingen
bottom of page