top of page

Aardpeer chips


Aardpeer is bij veel mensen waarschijnlijk (nog) onbekend. Het is een knolgewas die je op veel manieren kunt gebruiken in de keuken. Vandaag delen we ons recept voor aardpeer chips!


De ingrediënten:

- 250 gram aardpeer

- 1 el zout

- 1 el gerookte paprikapoeder

- Scheutje olijfolie

- 2 tl knoflookpoeder


De bereiding:

  1. Was de aardpeer goed, zodat vrijwel alle grond weg is.

  2. We adviseren om een keukenmachine te gebruiken voor het snijden van de aardpeer in mooie plakjes. Heb je die niet, dan kun je ook met de hand de aardpeer in plakjes snijden.

  3. Doe de aardpeer in een grote kom en giet de olijfolie erdoor, samen met de kruiden. Meng alles goed.

  4. Leg bakpapier op een bakplaat en spreid de aardpeer uit over de bakplaat. Zorg dat er geen schijfjes op elkaar liggen, want dan worden de onderste schijfjes sompig en niet knapperig.

  5. Zet de oven aan op 200 graden en bak de aardpeer ongeveer 30-45 minuten, afhankelijk van de dikte en de hoeveelheid.

  6. De knapperige chips zal een lekkere en gezonde snack zijn. Misschien moet je even wennen aan de smaak, maar als je de smaak te pakken hebt....

75 weergaven0 opmerkingen
bottom of page