top of page

Uien-bonensoep


Zelf vind Joël het wel eens fijn om vooruit te koken voor meerdere dagen. Soms is het namelijk zo druk dat we geen tijd hebben om elke dag te koken. En dan is het altijd handig als er wat klaar staat wat je zo kan opwarmen.


6-8 personen, 1,5 uur


De ingrediënten:

  • 4 tl paprikapoeder

  • 1 tl knoflookpoeder of 1 teentje

  • 0,5 tl chilipoeder

  • 2 tl zout

  • Flinke snuf peper

  • 5 gele uien

  • 1 rode ui

  • 1 paprika

  • 4 tomaten

  • 2 blikken zwarte bonen

  • Olijfolie

  • Gekookt water


De bereiding:

  1. Snij de groenten in stukken en voeg eerst de olijfolie toe aan de pan.

  2. Zet de pan aan en voeg eerst de kruiden toe aan de olijfolie. Roer dit goed door.

  3. Voeg de uien toe en laat de uien 25 minuten sudderen totdat ze wat zachter zijn gekookt.

  4. Als de uien zachtgekookt zijn voeg je de rest van de groenten toe, alleen de bonen laat je nog liggen.

  5. Laat alles nog eens 15 minuten sudderen.

  6. Voeg 3 liter kokend water toe en roer goed door.

  7. Als dit vervolgens ook weer 30 minuten getrokken en gekookt heeft voeg je de 2 blikken zwarte bonen toe, met vocht en al.

  8. Laat dit vervolgens nog even doorkoken en serveer de soep met een lekkere zelfgebakken stokbrood met kruidenboter.

  9. Eet smakelijk!

  10. TIP; je kunt een deel van de soep ook invriezen. Zo hoop je nog wat voor anderen dagen als je het wat drukker hebt.

26 weergaven0 opmerkingen
bottom of page