Tortilla met spinazie en ei


Vandaag een makkelijk en snel recept die kunt inzetten voor je ontbijt of lunch. Vol met voedingsstoffen door onder andere spinazie en paddestoelen!


1 persoon, 15 minuten


De ingrediënten:

- 1 ei

- 1 handvol verse spinazie

- 1 hand handje broccoli (gesneden in kleine stukjes)

- 1 shiitake paddestoel

- 1 tortilla wrap

- Zout

- Peper

- Chilipoeder

- Knoflookpoeder

- Gerookte paprikapoeder

- Olijfolie


De bereiding:

  1. Snij eerst de shiitake paddenstoel en alle groenten; de shiitake in kleine stukjes, de broccoli in kleine stukjes en de spinazie kun je grof snijden (want die slinkt nog).

  2. Doe olijfolie in de pan en voeg een flinke snuf zout toe, voeg verder een snufje peper, knoflookpoeder, chilipoeder en gerookte paprikapoeder toe. Roer dit goed door.

  3. Voeg de broccoli toe en laat dit kort bakken voor 1-2 minuten.

  4. Voeg de gesneden shiitake toe en bak de shiitake mee.

  5. Mocht de pan droog worden, voeg dan wat olijfolie toe.

  6. Wanneer de broccoli en shittake 1-2 minuten hebben meegebakken kun je de spinazie toevoegen.

  7. Roer dit goed door elkaar en blijf het goed doorhusselen.

  8. Als de spinazie wat meer geslonken is voeg je het ei toe. Blijf het ei goed door het mengsel roeren tot het ei gaar is.

  9. Verwarm ondertussen een tortillawrap op (kan op de pit of in een pan).

  10. Leg de wrap neer en leg je heerlijke ei-groente mengsel op de wrap.

  11. Vouw je wrap dicht en geniet van je ontbijt of lunch!

  12. Eet smakelijk!

9 weergaven0 opmerkingen