top of page

Romige zalm met preiVan deze romige zalm en prei schotel zul je gegarandeerd smullen...! Toen we dit recept voor het eerst maakten, vonden we het oprecht jammer dat het op was. Dat belooft wat!


2 personen, 15 minuten + 50 minuten in de oven


De ingrediënten:

- 1 blik kokosmelk

- 3 aardappels

- 1 takje rozemarijn

- 1 prei

- 1 zalmfilet

- Zout, peper

- Geraspte kaas (optioneel)


De bereiding:

1. Vet de ovenschaal in en schil de aardappels en snijd ze in plakjes. Je hoeft ze niet voor te koken. Doe de helft van de aardappels op de bodem van de ovenschaal.

2. Neem de helft van de rozemarijn en snijd de takjes in kleine stukjes. Zorg wel dat het hout er tussenuit is. Strooi de gesneden rozemarijn over de aardappels.

3. Was de prei en snijd deze in ringen. Doe ongeveer twee derde van de prei op de aardappels. Leg vervolgens de zalm erop en druk deze een beetje in de prei en aardappels.

4. Giet alle kokosmelk in de ovenschaal en breng daarna het geheel op smaak met peper en zout.

5. Doe de andere helft van de aardappels in de ovenschaal, samen met de overgebleven prei. Voeg de rest van de rozemarijn toe (in stukjes gesneden) en zout en peper. Je kunt eventueel nog geraspte kaas over het gerecht strooien.

6. Zet het gerecht in de oven op 180 graden gedurende 45-50 minuten. Alles gaart in de kokosmelk, waardoor de aardappels, zalm en prei die romige smaak opnemen.

45 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page