Rabarber cake


Rabarber is goed te gebruiken in allerlei baksels. In dit recept lees je hoe je met rabarber een smakelijke cake kunt maken, waarin de rabarber een verrassend zoete smaak krijgt.


3 personen, 40 minuten (inclusief baktijd)


De ingrediënten:

- 1 rabarberstengel

- 150 gram bloem

- 1 ei

- 150 ml melk

- 50 ml olijfolie of zonnebloemolie

- 100 gram bruine basterdsuiker

- 15 gram vanillesuiker

- 1 tl bakpoeder


De bereiding:

  1. Was en snijd de rabarberstengel door de helft en daarna in kleine stukjes. Je kunt de hele stengel eten, behalve het blad.

  2. Doe de melk, het ei, de suiker en de olie in een kom en meng alles goed door elkaar met een garde. Voeg als laatste de rabarberstukjes toe.

  3. Voeg de bloem en het bakpoeder toe en spatel die rustig door het beslag.

  4. Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet het beslag in de cakevorm. Zet de cake 30 minuten in de oven op 200 graden. De cake is gaar als je met een vork in de cake prikt en je vork er schoon uit komt.

11 weergaven0 opmerkingen