top of page

Mie met zoetzure groenten


Een gerecht dat je smaakpapillen prikkelt, zo kun je dit recept wel omschrijven. De combinatie van zoet en zuur is verrassend lekker! Daarnaast kun je ook variëren met de groenten die je gebruikt.


3 personen, 20 minuten


De ingrediënten:

- 3 mie nestjes

- 5 ingemaakte radijsjes

- 2 tl kappertjes

- 1 ui

- 1 of 2 eieren

- 100 gram tatsoi of spinazie

- 5 raapstelen

- Scheutje chilisaus

- Scheutje olijfolie

- Zout en peper


De bereiding:

  1. Kook de mie volgens de verpakking. De eieren kun je eventueel in dezelfde of in een andere pan koken.

  2. Snijd de ui en raapstelen in stukjes. De tatsoi of spinazie kun je nog even wassen, maar die hoeven niet gesneden te worden.

  3. Doe een scheutje olijfolie in een wok of koekenpan en bak de uien, tatsoi of spinazie, kappertjes en raapstelen ongeveer 4-5 minuten, afhankelijk van de hoeveelheid. Voeg daarna de gekookte mie aan de groenten toe en laat het geheel ongeveer 5 minuten op middellaag vuur staan. Voeg naar smaak peper, zout en chilisaus toe.

  4. Als de eieren gekookt zijn, pel ze dan en snijd ze desnoods door de helft of in stukjes.

  5. Serveer de mie en de groenten in kommetjes en voeg de eieren en ingemaakte radijsjes toe.

13 weergaven0 opmerkingen
bottom of page