top of page

Hutspot pannenkoekjes


Hutspot, wie kent het niet? Een typisch Nederlands gerecht voor in de winterse maanden. Probeer ook eens deze hutspot pannenkoekjes, nét iets anders!


2 personen, 30 minuten


De ingrediënten:

- 6 wortels

- 4 aardappels

- 2 el bloem

- 1 ei

- Snufje zout

- Scheutje olijfolie


De bereiding:

  1. Je hebt voor dit recept een rasp of keukenmachine nodig. Je gaat namelijk de wortels en aardappels raspen en door elkaar mengen. Was en schil de groenten wel even van te voren.

  2. Na het raspen is het belangrijk dat je er zoveel mogelijk vocht uit krijgt. Je kunt steeds een hoopje pakken en boven de wasbak uitknijpen, maar je kunt ook een kaasdoek of een zeef gebruiken.

  3. Zodra het meeste vocht eruit is, kun je het beslag maken. Doe de aardappel- en wortelrasp in een kom en doe er de bloem en het ei bij. Meng goed door elkaar en voeg zout toe naar smaak.

  4. Pak met een eetlepel een beetje van het beslag en maak er een bolletje van. Druk het vervolgens plat en doe het in een koekenpan met een scheutje olie.

  5. Bak de pannenkoekjes 3 minuten aan elke kant op middel laag vuur (afhankelijk van de dikte van je pannenkoekjes). Je kunt dit eventueel serveren met rookworst, spekjes of een vleesvervanger.

16 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page