top of page

Groentekippensoep



Vorige week was er een gerecht met kippenbout. Voor de smaak van deze soep is het eigenlijk wel belangrijk dat je eerst het gerecht van vorige week maakt en daarna de restjes daarvan gebruikt voor de soep. Maar natuurlijk kun je ook dit recept maken als je het gerecht van vorige week niet hebt gemaakt.

4 personen, 30 minuten


De ingrediënten:

- Restjes van het gerecht van vorige week (of in ieder geval de restjes botten van een een stuk vlees (rund of varken zou natuurlijk ook kunnen)).

- Zout

- Peper

- Olijfolie

- 2l water


De bereiding:

  1. Braad de botjes aan in olijfolie.

  2. Voeg veel zout en peper toe naar smaak.

  3. Wanneer de botjes zijn aangebraden voeg je de aardappels en wortels, uit het gerecht van vorige week, toe aan de pan. Goed blijven roeren!

  4. Vervolgens laat je dit ook weer even braden/bakken. En natuurlijk weer goed blijven roeren.

  5. Voeg eerst een klein scheutje water toe en roer alles goed door.

  6. Voeg vervolgens 1 liter water toe en laat de soep goed doorkoken voor ongeveer 1 uur.

  7. Laat de pan afkoelen met het deksel erop en laat de soep voor 1 nachtje staan voor optimale smaak!

  8. De volgende dag warm je de soep nogmaals op, maar laat het niet koken.

  9. Proef of er genoeg smaak aan zit.

  10. Verwijder de botjes op het laatst en laat het eventueel nog even doorwarmen.

  11. Serveer de soep in een kom met stokbrood.

  12. Eet smakelijk!

11 weergaven0 opmerkingen
bottom of page