top of page

Kippenbout met aardappelen en wortels


Vandaag een recept voor de vleeseters onder ons. Het is een simpel recept qua bereidingswijze (de oven doet het werk). Het kost alleen wel wat tijd. De hoeveelheid van elk ingrediënt kun je bij dit gerecht zelf bepalen.


3 personen, ongeveer 4 uur (inclusief oventijd)


De ingrediënten:

1 kippenbout

200 gram aardappels

200 gram wortels

3 el olijfolie

2 tl gerookte paprikapoeder

1 tl paprikapoeder

1 tl chilipoeder

1 tl knoflookpoeder

Flinke snuf zout

Flinke snuf peper

1 el curry

1 el chilisaus

3 el azijn

1 el suiker


De bereiding:

 1. Maak de marinade door 1 eetlepel azijn en 3 eetlepels olie bij elkaar toe te voegen. Voeg daaraan een beetje chilipoeder toe. Vergeet geen flinke snuf knoflookpoeder, paprikapoeder en 2 theelepels gerookte paprikapoeder toe te voegen. Voeg nog wat zout en peper toe en meng dit goed door elkaar.

 2. Laat de kippenbout marineren in de marinade door het mengsel over de kippenbout te verdelen. Laat dit zeker een half uur staan. Vergeet de kip niet eerst in te snijden zodat de marinade goed kan intrekken.

 3. Snijd ondertussen de aardappels en wortels in kleine hapklare stukjes. Eventueel kun je nog uien toevoegen!

 4. Zet een pan met water op het vuur en laat de aardappels en wortels koken tot ze beetgaar zijn. Daarna moet je ze afgieten en goed laten stomen voor de volgende stap.

 5. Doe de kippenbout in een ovenschaal en laat hem een 30 minuten garen op 150 graden Celsius. Haal de kippenbout er tussendoor 2 keer uit om de marinade opnieuw over de kippenbout te verdelen. Gebruik hiervoor het vocht uit de ovenschaal.

 6. Haal de kippenbout er weer uit en bestrijk de kippenbout nogmaals met de marinade. Zet het nu voor een 1 uur in de oven op 200 graden Celsius en vergeet niet om tussendoor weer de kippenbout te bestrijken met de marinade (ongeveer 3-4 keer).

 7. Haal de kippenbout uit de oven en leg de kippenbout even apart.

 8. Voeg de aardappels en wortels toe aan de ovenschaal en meng het goed door de marinade die nog in de ovenschaal zit.

 9. Leg de kippenbout bovenop de aardappels en wortels en doe de kippenbout nog ongeveer 30 minuten in de oven op 180-200 graden Celsius totdat de kippenbout goudbruin is.

 10. Maak de extra marinade voor de laatste geweldige toevoeging; Doe 1 eetlepel curry, 1 eetlepel chilisaus en 2 eetlepels azijn bij elkaar en meng dit goed door elkaar. Voeg nog 1 eetlepel suiker toe. En meng dit goed door elkaar.

 11. Haal de ovenschaal uit de oven en bestrijk de kippenbout, als ook de aardappels en wortels,, met de extra marinade. Zet het vervolgens nog voor 10-15 minuten in de oven.

 12. Haal de ovenschaal eruit en geniet van je maaltijd!

Vergeet niet om de botjes van de kip en restjes aardappel en wortels te bewaren. Volgende week komt er een heerlijk soeprecept in de nieuwsbrief waarvoor je deze restjes nodig hebt!

25 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page