top of page

Bruine bonensoep


Een oud Hollandse soep, maar dan net iets anders. In deze soep gaan namelijk veel tomaten, waardoor het ook lijkt op tomatensoep, en dan dus met bruine bonen.


4 personen, 20 minuten


De ingrediënten:

- Bruine bonen (blik à 850 ml)

- 2 prei

- 1 ui

- 3 tomaten OF 1 blikje tomatenpuree (140 gram)

- 1 bouillonblokje

- 2 teentjes knoflook

- 2 of 3 aardappelen (afhankelijk van de grootte)

- 1 liter water

- Scheutje olijfolie

- Peper, zout


De bereiding:

  1. Snijd de prei in ringen en de ui in blokjes. Doe beide met een scheutje olijfolie in een soeppan en bak ze kort. Voeg ook de knoflook toe. Je kunt een knoflookpers gebruiken of de knoflook in kleine plakjes snijden.

  2. Snijd daarna de tomaten en voeg toe OF voeg daarna de tomatenpuree toe. Meng alles goed door elkaar. Laat het geheel een minuutje bakken.

  3. Schil de aardappels en snijd ze in plakjes. Doe ze bij de rest in de pan. Voeg peper en zout toe naar smaak.

  4. Voeg de bruine bonen, het water en het bouillonblokje toe en laat het geheel nog 10 minuten koken.

  5. Als je echt een dikke, stevige soep wilt, kun je de soep nog een uurtje op laag vuur laten sudderen en dan opdienen.

14 weergaven0 opmerkingen
bottom of page