top of page

Bonenschotel met salade


Een bonenschotel met een lekkere salade, dat aten wij vanavond. Een stukje kabeljauw erbij, een beetje rijst en de maaltijd is compleet!


4 personen, 25 minuten


De ingrediënten:

- 250 gram snijbonen

- 1 blik kidneybonen

- 1 blik bruine bonen

- 100 gram radijssalade

- 4 kopjes rijst

- 2 stukjes kabeljauw

- Peper en zout

- 2 tl ras el hanout

- Olijfolie


Voor de salade:

- Radijskers

- Rucola

- Raapsteel


De bereiding:

  1. Was en snijd de snijbonen in stukjes van 1-2 cm groot. Was ook alles voor de salade en doe het in een kommetje. Zet ondertussen een pan met water op oor de rijst.

  2. Neem een grote wok of koekenpan en doe daar een scheutje olie en de snijbonen in. Wok de snijbonen ongeveer 4 minuten op middelhoog vuur. Kook de rijst volgens de verpakking.

  3. Neem een andere koekenpan en doe er een scheutje olijfolie in en bak daarin de kabeljauw gaar. Breng op smaak met peper en zout.

  4. Voeg de kidneybonen en bruine bonen aan de snijbonen toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg ook 2 tl ras el hanout toe (een kruidenmix).

  5. Giet de rijst af en geniet van je maaltijd!

26 weergaven0 opmerkingen
bottom of page