Dit recept is heel geschikt voor als je snel iets gezonds op tafel wilt zetten. Daarnaast is het ook nog eens vegetarisch en krijg je ook een recept voor het samenstellen van je eigen gyros kruidenmix!
2 personen, 20 minuten
De ingrediënten:
- Vegetarische gyros
- 5 grote kastanje champignons
- Olijfolie
- Halve rode ui
- Halve puntpaprika
- Rijst
- Gyros kruidenmix (zie hieronder hoe je die zelf maakt)
Ingrediënten voor de gyros kruidenmix:
- 1 tl zeezout
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl knoflookpoeder
- 1/2 tl uienpoeder (optioneel, aangezien je al ui toevoegt aan het gerecht)
- 1/2 tl zwarte peper
- 1/2 tl kaneel
- 2 tl Italiaanse kruiden
- 1 tl chilipoeder
De bereiding:
Snijd de champignons in reepjes, zodat het iets lijkt op het formaat van gyros. Snijd de ui in blokjes, evenals de puntpaprika.
Kook de rijst volgens de verpakking. Tip: pak een kopje en vul die met rijst. Eén kopje per persoon is voldoende. Zo kun je de rijst goed afmeten.
Doe een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de uien, champignons en paprika met een beetje zout.
Voeg de vegetarische gyros toe en daarbij ook de kruiden.
Laat het gyros-mengsel ongeveer 10 minuten rustig bakken, zodat alle ingrediënten smaken goed kunnen mengen.
Giet de rijst af en dien de borden op. Je kunt, als je dat wilt, tzatziki maken of kopen en die aan het gerecht toevoegen. Dat is zeker een aanrader!
Comentários