top of page

Turkse bulgur



Bulgur is iets wat we thuis niet vaak eten, maar eigenlijk is dat jammer. Het is namelijk erg lekker en makkelijk om mee te koken. In dit recept laten we je (misschien voor het eerst) kennis maken met bulgur.


4 personen, 20 minuten


De ingrediënten:

- 400 gram bulgur

- 1 liter groentebouillon (1 bouillonblokje)

- Scheutje olijfolie

- 1 kipfilet

- 1 paprika

- 1 ui

- 1 blikje tomatenpuree (140 gram)

- Zout

- Paprikapoeder

- Evt. andere kruiden naar smaak


De bereiding:

  1. Snijd de ui en paprika in blokjes. Doe een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui en paprika ongeveer 3 minuten.

  2. Snijd de kipfilet en doe die, met een scheutje olijfolie, in een koekenpan en bak de kip tot die gaar is.

  3. Doe de bulgur bij de ui en paprika in de pan en voeg een beetje van de bouillon toe en breng het aan de kook. De bulgur moet al het vocht langzaam opnemen, dus zet de pan op een laag vuur. Telkens als de bulgur het water opgenomen heeft, giet je er nog wat bouillon bij. Net zo lang tot de bouillon op is. De bulgur is na ongeveer 15 minuten koken gaar. Voeg zout en eventueel andere kruiden toe naar smaak.

  4. Voeg tot slot de tomatenpuree toe en roer alles goed door. Als de bulgur gaar is, kun je de kip erbij in de pan doen en eten maar!

30 weergaven0 opmerkingen
bottom of page