top of page

Spitskool pickle


Een pickle geeft je de kans om groenten langer te bewaren en ze een unieke smaak te geven. In dit recept lees je hoe je spitskool (of een andere koolsoort) kunt bewaren door middel van een pickle.


2 personen, 15 minuten


De ingrediënten:

- Gelijke delen azijn en water (ongeveer 150 ml voor een gemiddelde weckpot)

- 1 el suiker

- 2 tl zout

- 1 spitskool


De bereiding:

  1. Zorg dat je een weckpot hebt die ontsmet is, oftewel: gekookt in een pan met heet water.

  2. Doe gelijke delen azijn en water bij elkaar. Wij hebben om te meten dezelfde beker gebruikt en die tot hetzelfde punt gevuld.

  3. Doe 1 el suiker en 2 el zout bij het mengsel. Eventueel kun je kruiden naar smaak toevoegen.

  4. Roer alles goed door. Snijd de spitskool in kleine stukjes en doe alles in de weckpot. Zorg dat de spitskool onder water zit.

  5. Zet de weckpot op een bord en giet er nog wat water bij. Zorg dat er iets van water uit de pot loopt als je het deksel erop doet. Dan zuigt het deksel vacuüm.

  6. Schrijf de datum en de inhoud op het deksel en zet 'm op een donkere plek. Na ongeveer 2-3 weken kun je de spitskool eten (we zijn zelf ook nog aan het proberen hoe het bevalt).

40 weergaven0 opmerkingen
bottom of page