top of page

Sperziebonen met zalm en ei


Je zet een culinair feestje op tafel met dit heerlijke recept! Door sperziebonen, zalm en ei te combineren (en natuurlijk nog andere ingrediënten), krijg je een lekkere smaakcombinatie. Deze is het waard om eens uit te proberen!


2 personen, 30 minuten


De ingrediënten:

- 250 gram verse sperziebonen

- 2 eieren (1 ei per persoon)

- 1 zalmfilet

- 100 gram rijst

- Halve rode ui

- 25 gram pompoenpitten

- Scheutje olijfolie

- Scheutje citroensap

- Zout, peper


De bereiding:

  1. Snijd de uiteinden van de sperziebonen en halveer ze. Haal ook (indien nodig) de zalmfilet uit de vriezer.

  2. Kook de sperziebonen beetgaar. Kook daarnaast de rijst volgens de verpakking en kook de eieren.

  3. Zet een koekenpan op en doe er een klein beetje olijfolie in. Rooster in de pan vervolgens de pompoenpitten op laag vuur. Let op: als de pompoenpitten (te) heet worden, kunnen ze uit de pan springen (een beetje zoals popcorn als dat plopt).

  4. Als de pompoenpitten klaar zijn, kun je die uit de pan halen en apart zetten. Doe vervolgens nog een scheutje olijfolie in de pan en bak de zalm. Gebruik zout en peper naar smaak om de zalm te kruiden. Bak ook de rode ui mee. Wanneer de zalm gaar is, kun je deze makkelijk uiteen trekken in kleine stukjes.

  5. Giet de gekookte sperziebonen en rijst af en laat de gekookte eieren kort afkoelen in koud water. Maak daarna een dressing met een scheutje olijfolie en een scheutje citroensap.

  6. Als alles klaar is, kun je de eieren pellen en in stukjes snijden. Schep alle ingrediënten op een bord, strooi er pompoenpitten over en giet er een beetje van de dressing bij. Eet smakelijk!

18 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page