Smakelijke couscous


Dit lekkere recept hebben we met komkommers en aardappels van het land gemaakt. Het gerecht is vegetarisch en, als je de knoflooksaus weglaat, is het zelfs een veganistisch gerecht.


2 personen, 40 minuten


De ingrediënten:

- Klaargemaakte uien van de bbq

- 2 sjalotten

- 2 grote aardappels

- 1 paprika

- 200 gram couscous

- 1 tl knoflook poeder OF verse knoflook (2 teentjes)

- 1 tl paprika poeder gerookt

- 1 tl paprika poeder

- 1 tl zout

- 1 tl peper

- Tomatenblokjes (uit blik) OF natuurlijk verse tomaten

- eventueel handje rozijnen


De bereiding:

  1. De uien hebben we de dag dat we gingen BBQ'en op het rooster gelegd. Dit deden we in het geheel met de huid van de ui er nog om heen. Deze uien hebben we langzaam laten garen op een laag vuur tot de BBQ uit ging. Je kan het dus na je BBQ op het rooster leggen en de restwarmte goed benutten.

  2. De gerookte/gegaarde uien worden uit hun schil gehaald en de binnenkant kun je gebruiken voor dit gerecht.

  3. Snij alle groenten in kleine stukjes. Vooral de aardappels.

  4. Doe de sjalotten, aardappels, paprika en gerookte uien in een pan met een beetje olijfolie.

  5. Voeg de kruiden toe naar smaak.

  6. Als de groenten eenmaal goed gebakken zijn voeg je tomatenblokjes (of verse tomaten) toe aan je gerecht. Voeg genoeg water toe totdat de groenten net onder water staan en laat het water koken. Kook de saus in tot de aardappels goed gaar zijn (hoe kleiner de aardappels hoe sneller het klaar is).

  7. Terwijl de saus aan het inkoken is, en de groenten gaar worden kun je de couscous klaarmaken volgens de verpakking. Wij hebben de couscous met heet water laten staan voor ongeveer 15 minuten. Richtlijn; 1 kop couscous op 2 koppen heet water.

  8. Geniet lekker van je maaltijd! Je kunt eventueel nog gewelde rozijnen toevoegen als je dat zou willen.

8 weergaven0 opmerkingen