Als je een gerecht wilt maken zonder vlees, is dit een heerlijke optie! Door de combinatie van een pittige bonenschotel met een zurige saus en tortilla chips krijg je een geweldige smaakbeleving.
2 personen, 25 minuten
De ingrediënten:
- 1 rode ui
- halve rode of gele paprika
- 5 grote champignons
- 1 blik kidneybonen
- half blikje tomatenpuree
- half blikje maïs
- 1 zak tortilla chips
- 5 el yoghurt
- 1 el chilisaus
- komijn (gemalen)
- paprikapoeder
- chilipoeder
- knoflookpoeder
- peper en zout
De bereiding:
Snijd de ui in ringen en snijd de paprika en champignons in plakjes. Doe alles in een koekenpan met een scheutje olie. Bak alles ongeveer 3-5 minuten en voeg de kruiden toe naar smaak.
Voeg de tomatenpuree, de bonen en de maïs toe. Giet de kidneybonen niet af, maar doe het vocht in de pan bij de andere ingrediënten. Laat het geheel ongeveer 10 minuten sudderen op een middel laag vuur.
Maak ondertussen de saus met yoghurt, chilisaus, komijn, paprikapoeder en peper en zout naar smaak.
Proef nog een keer de bonenschotel en voeg zo nodig nog kruiden toe. Je kunt nu alles opdienen, saus erbij en de tortilla chips in een bak. Tip: gebruik de tortilla chips als 'lepel'.
Comments