top of page

Romige curry




Het is de tijd van het jaar dat het wat kouder is. Een romige curry is een heerlijk recept voor in de winter. De smaken zullen je versteld doen staan, en het is niet eens zoveel werk..!


4 personen, 20-25 minuten


De ingrediënten:

- 500 gram rijst

- 1 blik kokosmelk

- 2 eetlepels kerriepoeder

- 1 ui

- 1 gele paprika

- 100 gram sperziebonen

- peper

- zout

- 1/4 chilipeper of 2 tl chilipoeder

- 1 teentje knoflook

- scheutje olijfolie

- 1 liter water


De bereiding:

1. Zet een pan met water op en kook de rijst volgens de verpakking.

2. Pel en snijd de ui, paprika, sperziebonen en knoflook in stukjes. Gebruik eventueel voor de knoflook een knoflookpers.

3. Als je (vega) vlees aan het gerecht toevoegt, doe dat dan nu in de pan met een scheutje olie en bak tot het gaar is.

4. Doe een scheutje olie in een wok en fruit de ui, de knoflook en de chilipeper kort. Voeg daarna de paprika en de sperziebonen toe.

5. Doe de kokosmelk in een kan en voeg de kruiden toe. Roer goed en laat even trekken.

6. Giet de gekookte rijst af, maar bewaar een paar eetlepels van het vocht. Voeg de rijst en het bewaarde kookvocht bij de ingrediënten in de wok.

7. Voeg tot slot de kokosmelk met de kruiden toe en laat het geheel ongeveer 10 minuten op middellaag vuur staan. Roer alles goed door, zodat de smaken goed tot hun recht komen.


20 weergaven0 opmerkingen
bottom of page