top of page

Risotto met tonijn


Een heerlijk rijstgerecht met tonijn. Het is makkelijk te maken en je kunt er ook goed mee variëren. Kies de groenten die jij lekker vindt en probeer het eens uit!


2 personen, 30 minuten


De ingrediënten:

- 2 kopjes rijst

- 1,5 liter water

- 250 gram champignons

- 1 blikje tonijn

- 1 ui

- Scheutje olijfolie

- 1 bouillonblokje

- 1 tl knoflookpoeder

- Peper en zout


De bereiding:

  1. Snijd de ui en de champignons in kleine blokjes. Doe een scheutje olie in een grote (soep)pan en bak beide kort aan.

  2. Doe de tonijn erbij, eventueel met de olie uit het blikje, en bak deze kort mee en doe er 1 tl knoflookpoeder bij.

  3. Voeg de rijst toe, bak het kort aan en voeg daarna geleidelijk het water toe. Telkens als het water door de rijst is opgenomen, voeg je nog weer wat water toe, totdat je alle rijst in de pan hebt. Doe ook het bouillonblokje erbij.

  4. Laat het geheel 2o minuten pruttelen op laag vuur, totdat de rijst gaar is en het meeste vocht heeft opgenomen. Voeg peper en zout toe naar smaak.

37 weergaven0 opmerkingen
bottom of page