top of page

Rijst met groente en pindasaus


Dit recept is vrij snel en makkelijk te maken. De peultjes geven er een frisse smaak aan en de meiraapjes zijn er verrassend lekker in!


2 personen, 20 minuten


De ingrediënten:

- 150 gram rijst

- 5 champignons

- 1 ui

- 200 gram peultjes

- 5 meiraapjes

- 2 el pindakaas

- 20 ml melk

- Scheutje olijfolie

- Peper en zout


De bereiding:

  1. Snijd de uiteinden van de peultjes af. Als de peultjes groot zijn, kun je ze diagonaal in stukjes snijden. Kook ze voor 5 minuten.

  2. Je kunt de meiraapjes ook koken, maar ook kort bakken / frituren. Dat laatste hebben we zelf gedaan voor dit recept, wat erg lekker was! Snijd de meiraapjes in stukjes en bak ze voor 3 minuten in een bodempje olijfolie. Zet de meiraapjes apart in een schaaltje als ze gebakken of gefrituurd zijn.

  3. Kook de rijst volgens de verpakking. Snijd de champignons en de ui. Je kunt ze bakken in de pan waar je zojuist de meiraapjes in gebakken hebt. Voeg naar smaak peper en zout toe.

  4. Doe de peultjes en meiraapjes bij de champignons en de ui en bak alles nog kort.

  5. Neem een klein pannetje en warm 2 eetlepels pindakaas op met de melk tot het een smeuïg geheel wordt. Dit is je pindasaus.

  6. Giet de rijst af en dien alles op.

49 weergaven0 opmerkingen
bottom of page