top of page

Pompoensoep


Deze lekkere, romige soep is een perfect (bij)gerecht voor in de herfst of de winter. De mooie, oranje groente heeft van zichzelf al een rijke smaak.


4 personen, 25-30 minuten


De ingrediënten:

- 1 flespompoen

- 2 uien

- 2 teentjes knoflook

- 1 groentebouillonblokje

- 1 liter water

- snufje komijnzaad (gemalen)

- scheutje olijfolie

- peper en zout


De bereiding:

1. Schil de pompoen en snijd hem in stukjes. Hoe kleiner de stukjes, hoe eerder de pompoen gaar is. Pel ook meteen de uien en knoflook en snijd ze in stukjes. Voor de knoflook kun je een knoflookpers gebruiken.

2. Doe een scheutje olijfolie in een soeppan en bak de pompoen, uien en knoflook kort.

3. Voeg daarna het water toe, samen met het bouillonblokje. Laat het op middelhoog vuur tot het kookt. Zet het vuur dan lager en laat de soep ongeveer 15 minuten pruttelen.

4. Voeg naar smaak peper, zout en komijnzaad toe en gebruik de staafmixer om er een gladde soep van te maken.

30 weergaven0 opmerkingen
bottom of page