top of page

Pittige koolrabi soep


Een soepje met pit, dat kun je dit recept wel noemen! Voor de liefhebber zit er ook nog flink wat mosterd in, waardoor je een twist krijgt van 'gewone' moesterdsoep. De soep is vegetarisch én vegan.


4 personen, 30 minuten


De ingrediënten:

- 2 koolrabi's

- 1 aardappel

- 4 kleine sjalotjes of 2 grote

- 0,5 liter water

- 1 bouillonblokje

- 2 el mosterd

- scheutje olijfolie

- 2 el chilipoeder (naar smaak)


De bereiding:

  1. Schil de koolrabi's en aardappel. Snijd alles, inclusief de sjalotjes, in stukjes van ongeveer 1 cm.

  2. Doe een scheutje olijfolie in een (grote) soeppan en bak alles ongeveer 5 minuten in de olijfolie. Voeg daarna het water en het bouillonblokje toe. Laat het geheel ongeveer 15-20 minuten koken.

  3. Pureer alles met de staafmixer tot een gladde soep. Voeg daarna 2 el mosterd toe en laat het een paar minuten pruttelen. Doe tenslotte de chilipoeder door de soep.

16 weergaven0 opmerkingen
bottom of page