top of page

Pasta met rijk gevulde saus


Een gerecht zonder vlees, maar wel zó lekker dat je het vlees niet mist.. Dan moet je deze pasta eens proberen! Dit gerecht zit boordevol verse groente en is makkelijk en snel te maken.


2 personen, 35 minuten


De ingrediënten:

- 1 rode ui

- 1 teen knoflook

- 1/4 verse chilipeper of 1 tl chilipoeder

- 1/2 paprika

- 6 champignons

- 100 gram macaroni

- Zelfgemaakte tomatensaus (klik hier voor het recept)

- Zout, peper

- Italiaanse kruiden

- Water

- Scheutje olijfolie

- 8 olijven in plakjes

- 6 zongedroogde tomaten


De bereiding:

1. Heb je de saus nog niet gemaakt, maak deze dan eerst.

2. Was de groente en snijd alles in stukken en de ui in (halve) ringen. Zorg dat de chilipeper heel klein is gesneden. Heb je geen knoflookpers, snijd de knoflook dan ook in kleine stukjes. Snijd ook de olijven en de zongedroogde tomaten.

3. Zet een pan met water op om daar straks de macaroni in te koken.

4. Pak een wok of koekenpan, zet deze op het vuur en voeg een scheutje olijfolie toe.

5. Voeg als eerst de knoflook en chilipeper toe en roer goed door. Zet het vuur niet te hoog. Voeg vervolgens naar smaak zout en peper toe.

6. Voeg de gesneden groente toe en zet het vuur wat hoger. Blijf goed door roeren. Vervolgens voeg je de gesneden olijven en zongedroogde tomaten toe.

7. Roerbak het geheel nog 5 minuten en voeg daarna de saus toe. Laat dit nog 5 minuten sudderen.. Giet ondertussen de macaroni af in een vergiet en zorg ervoor dat de pasta licht droog wordt.

8. Voeg de gekookte macaroni toe aan de saus en roer goed door. Je bent klaar om te eten!

29 weergaven0 opmerkingen
bottom of page