top of page

"Pasta di Joël"


Dit recept is gemaakt en bedacht door Joël. Een groot deel van de verse ingrediënten komt van De Groenteweide. Het recept is vegetarisch.


3 personen, 45 minuten


De ingrediënten:

- Tijm

- Olijfolie

- Zout

- Peper

- Gedroogde chilipeper

- 4 teentjes knoflook

- Gerookte paprikapoeder

- Beetje peterselie

- 2 Ui

- 2 Courgette

- 1/2 Broccoli + blad (kan je ook eten)

- 5 Verse tomaten

- 1 blikje tomatenblokjes

- Fijn geraspte kaas (Gouda 48+) (we hadden geen parmezaan... )


De bereiding:

  1. Snij alle groenten in kleine stukken, de 4 teentjes knoflook kun je ook snijden als je geen knoflookpers hebt.

  2. Doe wat olie in een koekenpan en voeg de takjes tijm toe zodra de pan warm is. Laat deze takjes even meebakken en voeg vervolgens de knoflook toe.

  3. Haal de takjes tijm uit de pan voor je verder gaat.

  4. Voeg zout en peper toe (flink wat zwarte peper en zout). Roer vervolgens goed door.

  5. Voeg de uien toe en bak deze kort mee. En doe daarna de broccoli erbij.

  6. Zet ondertussen een andere pan met water op en meet 2 kopjes macaroni af voor 2 personen. Voor 2 personen heb je 4 kopjes water nodig (hetzelfde kopje waarmee je de macaroni af meet. Als het water kookt voeg je de macaroni toe.

  7. Voeg in de koekenpan de courgette en tomaten erbji. Vergeet niet wat gerookte paprikapoeder toe te voegen, 2-3 theelepels is voldoende.

  8. Voeg de gedroogde chilipoeder in 2 stukken toe. Het ene deel ga je naar een tijdje klein snijden en toevoegen. Het andere deel van de chili haal je er uit voor je het serveert.

  9. Laat de groenten pruttelen en voeg na ongeveer 5 minuten pruttelen de tomatenblokjes uit blik toe. Als je liever alleen verste tomaten gebruikt dan kun je in plaats van het blikjes 5 extra tomaten toevoegen.

  10. Voeg water toe uit de andere pan. Het mooiste is het als er al zetmeel in zit. Hierdoor wordt je saus wat dikker. Roer de saus goed door.

  11. Voeg voldoende water toe tot de groenten onder water staan en laat dit op een zacht vuurtje doorpruttelen.

  12. Check de saus op smaak en voeg eventueel nog kruiden naar smaak toe. Laat de saus goed indikken. Eventueel kun je nog wat zetmeelwater uit de andere pan pakken als de saus minder goed wil binden.

  13. Giet de macaroni af en voeg een scheutjes olijfolie en wat zout toe aan je macaroni.

  14. Voeg wat fijn geraspte kaas toe aan de saus als hij als bijna is ingedikt. Roer dit goed door.

  15. Als de saus klaar is serveer je de macaroni in een diep bord met daar bovenop de saus.

  16. Voeg eventueel naar wens nog wat peterselie toe.

  17. Geniet lekker van je maaltijd!




12 weergaven0 opmerkingen
bottom of page