top of page

Palmkool pannenkoekjes


Een hele andere smaakbeleving: hartige pannenkoekjes met palmkool! Het was nieuw voor ons, maar wat hebben we er van gesmuld met z'n allen..! Als we weer palmkool gaan oogsten, eten we dit waarschijnlijk nog een keer!


4 personen, 35 minuten


De ingrediënten:

- 200 gram palmkool

- 1 grote ui

- 2 teentjes knoflook

- 4 el azijn

- 2 el chilisaus

- Flinke snuf zout

- Snufje peper

- 2 el basterdsuiker

- 300 gr bloem

- 200 ml melk

- 3 eieren


De bereiding:

  1. Palmkool, knoflook en ui in kleine stukjes snijden. De hoofdnerf van de palmkool kun je er beter uit halen, want die is erg taai

  2. Voeg azijn, ketchup, chilisaus, zout, peper en suiker samen. Meng alles goed door elkaar en zet het opzij, zodat de smaken goed kunnen mengen.

  3. Maak een standaard pannenkoekenbeslag met bloem, melk, eieren en een snufje zout. Voeg evt. wat melk of bloem toe als het te dun/dik is.

  4. Voeg het mengsel met azijn, de palmkool en het pannenkoekenbeslag samen, goed roeren en bak daarna de pannenkoeken met een scheutje olijfolie.

45 weergaven0 opmerkingen
bottom of page