top of page

Ouderwets lekkere pastei


Een heerlijk, ouderwets recept voor pasteitjes. Het kost wel iets meer werk, maar dan heb je ook een heerlijke maaltijd staan! En het leuke is dat je enorm kunt variëren met de vulling.


2 personen, 50 minuten + 30 minuten wachttijd


De ingrediënten:

Het deeg:

- 300 gram bloem + extra om te bestuiven

- 150 gram boter

- 100 ml koud water

- Snufje zout

- 1 ei


De vulling:

- 2 paprika's (geel en rood)

- Scheutje olijfolie

- 2 sjalotten of uien

- 150 gram gehakt

- Peper en zout


De bereiding:

  1. Je begint met het maken van het deeg. Hiervoor leg je alvast de boter uit de koelkast of je warmt het kort op in een pannetje of de magnetron, zodat je er straks goed mee kunt kneden. Doe de bloem in een kom en voeg daar de boter, het water, een snufje zout en het ei bij. Kneed alles goed door elkaar. Het kan zijn dat het deeg plakkerig wordt door de boter, doe er dan nog wat extra bloem bij en bestrooi je aanrecht ook met bloem als je daarop gaat kneden.

  2. Als je deeg klaar is, doe je het in vershoudfolie en leg het 30 minuten in de koelkast.

  3. Nu kun je bezig met de vulling. Doe een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak het gehakt tot het gaar is. Doe daarna de uien in de pan en bak het kort mee met het gehakt. Daarna mogen de paprika's erbij en die ook nog even kort mee bakken. Breng het geheel op smaak met peper en zout.

  4. Als het deeg goed koud is geworden, kun je het uit de koelkast halen. Het is nu tijd om het deeg uit te rollen met een deegroller. Wil je mooie pasteitjes? Dan heb ik een tip: gebruik een kom of een bord en zet die op het deeg. Snijd er omheen zodat je er een mooie cirkel hebt. Vul die voor de helft met de vulling en vouw hem dan dicht. Je kunt hem op een leuke manier dichtvouwen door telkens een stukje deeg te pakken van de zijkant en die met je duim over je wijsvinger vouwen. Herhaal dit tot de pastei dicht is. Voor een extra glans kun je de pastei nog met een ei bestrijken.

  5. Als je alle pasteitjes klaar hebt, gaan ze in de oven op 180 graden voor 40-50 minuten, afhankelijk van de grootte en de hoeveelheid vulling.

53 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page