top of page

Koolrabi schotel uit de oven


Deze smakelijke koolrabi schotel is erg voedzaam en je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig. Daarnaast is dit recept ook vegetarisch!


4 personen, 90-100 minuten


De ingrediënten:

- 8 middelgrote aardappels

- Handvol wortels

- 1 courgette

- 1 ui

- 3 middelgrote koolrabi

- Peper

- Zout

- Scheutje olijfolie

- 100 gram geraspte kaas

- 1 bouillon blokje


De bereiding:

  1. Snij de aardappels en wortels in kleine stukjes. Zet ondertussen een pan met heet water op (1 liter) en voeg 1 bouillon blokje toe. Roer dit goed door.

  2. Zet de bouillon op laag vuur en voeg de aardappels en wortels na het snijden direct toe aan de bouillon.

  3. Snij ondertussen de koolrabi, uien en courgette in hapklare stukken.

  4. Zet de pan met bouillon (en natuurlijk de aardappels en wortels) op een hoger vuur en kook dit tot de aardappels zacht zijn geworden. En de wortels nog beetgaar zijn.

  5. Doe ondertussen olie in een koekenpan en voeg zout en peper toe. Voeg ook de uien en courgette door en laat dit even bakken. Voeg vervolgens de koolrabi toe.

  6. Giet de pan met bouillon af in een vergiet met een pan eronder. Je hebt namelijk nog een deel van de bouillon nodig voor je kaassaus. Doe 1 schep van het bouillon in de koekenpan. Doe dit 5 minuten later nog eens. En laat het steeds inkoken.

  7. Zet de pan met aardappels en wortels even apart na het afgieten.

  8. Laat de koekenpan nog even aanstaan en zet nu weer een aparte pan op met het bouillon dat je hebt opgevangen. Voeg hieraan een handvol geraspte kaas toe.

  9. Voeg aan de koekenpan, met koolrabi, ui en courgette, de gekookte aardappels en wortels toe. Meng dit goed door elkaar.

  10. Als de bouillon en kaas redelijk gemengd zijn pak je een ovenschaal.

  11. Giet het mengsel uit de koekenpan in de ovenschaal.

  12. Voeg bouillon toe tot alles net onder water staat.

  13. Leg op de bovenkant van het mengsel, doorgesneden afbakbroodjes.

  14. Druk de broodjes aan en sprenkel als laatst geraspte kaas over het mengsel in de ovenschaal.

  15. Zet het mengsel ongeveer 20-30 minuten, op 200 graden Celsius, in de oven tot de kaas goudbruin is gekleurd.

  16. Eet smakelijk, geniet er van!

35 weergaven0 opmerkingen
bottom of page