top of page

Knapperige frietjes


Een makkelijke avondmaaltijd is altijd fijn, en als dat ook nog eens een gezonde versie van fastfood is... Wie houdt je dan tegen? Wij niet, want je krijgt van ons een lekker en makkelijk recept voor frietjes en een belegde baguette.


2 personen, 30 minuten


De ingrediënten:

- 1 baguette om af te bakken

- 2 zoete aardappels

- 1 rode of gele ui

- 1 blikje tomatenpuree (15 gram)

- 1 tl knoflookpoeder

- 1 tl paprikapoeder

- 1 el Italiaanse kruiden

- Zout, peper

- 2 tl kappertjes

- 50 ml water

- Scheutje olijfolie

- 20 gram geraspte kaas

- Optioneel: ander beleg (paprika, champignons, ....)


De bereiding:

1. Was de zoete aardappels en snijd ze in reepjes (frietjes formaat). Je kunt ze schillen, maar dat hoeft niet. Snijd de ui in (halve) ringen. Snijd ook het eventuele andere beleg dat je gebruikt.

2. Frituur de zoete aardappels 5 minuten op 170 graden en laat ze dan 5 minuten uitlekken. Doe ze dan nogmaals in de frituur op 180 graden voor 5 minuten. Let op dat de temperatuur niet hoger is dan 180 graden, want dan krijg je zwarte frietjes. Wil je de frietjes in de oven bakken? Doe ze dan 50-60 minuten in de oven op 180 graden. Tussendoor kun je ze een keer omdraaien.

3. Pak een kom en doe daar de tomatenpuree in en voeg het water en de kruiden toe. Breng het met peper en zout op smaak.

4. Snijd de baguette doormidden en smeer er je zelfgemaakte tomatensaus op. Beleg de baguette daarna zoals jij dat lekker vindt. Op de foto is de baguette belegd met kappertjes, ui en (vegan) kaas. Heb je tomatenpuree over? Een tip van ons: gebruik dat voor een zelfgemaakte (bladerdeeg) pizza.

15 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page