top of page

Gevulde paprika's



Dit heerlijke recept kan goed als bijgerecht of als hoofdgerecht. En het leuke is dat je veel kunt variëren met de vulling. Maak 'm zoals jij het lekker vindt! Hieronder vindt je een suggestie.


4 personen, 30-35 minuten


Ingrediënten

- 4 paprika's (geel of rood)

- 5 champignons

- 250 gram (vega) gehakt

- 2 teentjes knoflook

- 1 sjalot

- 10 cherrytomaten of 2 grote tomaten

- peper

- zout

- scheutje olie


Bereiding:

1. Snijd de bovenkanten van de paprika's af en verwijder de zaadjes. Zorg ervoor dat de paprika's heel blijven, zodat je ze straks kunt vullen.

2. Braad het (vega) gehakt in een koekenpan met een scheutje olie.

3. Snijd de sjalot, champignons en tomaten in stukjes en voeg die bij het gehakt in de pan.

4. Gebruik een knoflookpers en voeg de knoflook bij de rest in de pan. Als je geen knoflookpers in huis hebt, kun je ook de knoflook in kleine stukjes snijden.

5. Breng het geheel op smaak met peper en zout.

6. Vul de paprika's met het mengsel uit de koekenpan (tip: gebruik een eetlepel).

7. Leg de gevulde paprika's in een ovenschaal en zet ze 20-25 minuten in de oven op 200 graden.

19 weergaven0 opmerkingen
bottom of page