top of page

Gefrituurde keizerinnen


Keizerinnen zijn aardappeltjes die al een aantal generaties in Joëls familie worden geteeld. In deze blog kun je hier een lekker recept voor vinden!


2 personen, 40 minuten


De ingrediënten:

- 250 gram Keizerinnen

- 100 ml olie om in te frituren

- Scheutje chilisaus


De bereiding:

  1. Als eerste moet men de Keizerinnetjes koken voor ongeveer 10-15 minuten. Check de aardappeltjes regelmatig door met een vork erin te prikken. Wanneer ze zacht genoeg zijn om door de schil te kunnen, maar hard genoeg om nog stevig te zijn, giet je ze af en laat je ze even stoom afblazen. Het vocht moet verdampen voordat je bezig gaat met de volgende stap. Wacht zeker 10 minuten voor je met de volgende stap bezig gaat.

  2. In de tweede stap ga je de gekookte Keizerinnen kort frituren totdat ze een krokant schilletje hebben. Je haalt de keizerinnen er uit en vervolgens serveer je ze.

  3. Voor dit gerecht hebben we zelf een onderlaag van groentekoek (recept volgt een andere keer) met daar bovenop de gefrituurde keizerinnen met een beetje chilisaus.

  4. Geniet van je maaltijd!

17 weergaven0 opmerkingen
bottom of page