top of page

Een makkelijke pastasaus makenMacaroni, spaghetti, fusilli... met natuurlijk een lekkere saus. Waarschijnlijk welbekend in elke keuken. Je hebt allerlei soorten kant-en-klare pastasauzen die je bij de pasta kunt doen. Maar wat is leuker dan zelf je eigen pastasaus maken? Het grote voordeel is dat het je maar 5 minuten kost!


2 personen, 5 minuten


De ingrediënten:

- 1 gele ui

- 1 paprika (bij voorkeur rood)

- 4 zongedroogde tomaten

- 1 tl knoflookpoeder

- 1,5 el Italiaanse kruiden

- 1 tl paprikapoeder

- 2 tl zout

- 1 tl peper

- Olijfolie of de olie van de zongedroogde tomaten

- 1 blik tomatenblokjes (optioneel)


De bereiding:

  1. De keukenmachine is je beste vriend voor deze saus. Snijd de ui en paprika en doe alles samen in de keukenmachine. Na ongeveer 1-2 minuten is je saus al klaar..! Sneller kan haast niet!

  2. Een pastasaus is niet compleet zonder tomaten. Je kunt zelf je tomaten snijden en erbij doen, maar als je niet veel tijd hebt, pak je gewoon een blik tomatenblokjes en doet die door de saus. Als je de pasta kookt volgens de verpakking, ben je met je zelfgemaakte saus hooguit 15-20 minuten bezig met het avondeten. Ideaal voor een drukke dag!

TIP: maak gelijk een grote hoeveelheid van de saus. Zet een weckpot klaar en doe de overtollige saus daarin en zet het in de koelkast. Op deze manier heb je voor een drukke dag meteen je eigen saus klaar en kun je alles zo bij elkaar doen. Je kunt er eventueel ook voor kiezen om de saus in te vriezen.

31 weergaven0 opmerkingen

Yorumlar


bottom of page