top of page

Champignonnenburger


Als je op zoek bent naar burgers zonder vlees die je zelf kunt maken, is dit het proberen waard. De ingrediënten zijn simpel en de burger is rijk van smaak!


6-7 burgers, 30 minuten


De ingrediënten:

- 1 ei

- 4 grote champignons

- 1 rode ui

- 1 boterham

- 1 blik kidneybonen (uitgelekt)

- 1 el zout

- 1/2 el peper

- 2 tl paprikapoeder

- 2 tl knoflookpoeder

- 1 tl kaneel

- 1 tl chilipoeder

- 1 tl gerookte paprikapoeder

- 2 el olijfolie


De bereiding:

  1. Doe de champignons, de rode ui, de kidneybonen en de boterham in de keukenmachine en maal alles fijn.

  2. Doe de fijngemalen ingrediënten in een kom en mix het ei, de olijfolie en de kruiden erdoor.

  3. Meng het goed en tot het een plakkerige brei wordt.

  4. Maak met een lepel of met je handen hamburgers en leg ze in een koekenpan (zónder olie!)

  5. Bak de burgers ongeveer 2-4 minuten aan elke kant, tot er een soort korstje op komt.

  6. Nu kun je twee dingen doen: de burgers voor 10-15 minuten in de oven of in de koekenpan tot ze gaar zijn.

  7. Je kunt broodjes kopen of bakken en een lekkere hamburger maken!

32 weergaven0 opmerkingen
bottom of page