Broccoli courgette soep



Een heerlijke soep is deze broccoli courgette soep. Er zit een pittige smaak aan, waarmee de soep echt een karakter krijgt. Doordat de soep vegetarisch is (en zelfs veganistisch) valt hij hopelijk goed in de smaak!


4-5 personen, 1,5 uur


Ingrediënten

- 1 stronk broccoli

- 1 courgette

- 6 grote (kastanje) champignons

- 2 uien

- 3 tenen knoflook

- peper

- zout

- chilipeper (poeder of vers)

- 2 blokjes groentebouillon

- scheutje olijfolie


De bereiding

1. Pel de ui en de knoflook. Snijd de ui in blokjes en gebruik voor de knoflook een knoflookpers of snijd de knoflook in plakjes. Doe een scheutje olie in een soeppan en fruit ze kort.

2. Was de broccoli en courgette en snijd ze in stukjes. Ook de stronk van de broccoli kun je gewoon eten. Laat ze kort meebakken in de pan met de ui en de knoflook.

3. Vul de pan met water. Afhankelijk van de grootte van de pan, kun je uitgaan van 1 liter. Hoe meer water, hoe dunner je soep zal zijn. Voeg de groentebouillon toe en laat het geheel kort koken (ongeveer 15 minuten).

4. Maak ondertussen de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Pak een koekenpan en bak ze met een scheutje olijfolie.

30 weergaven0 opmerkingen