top of page

Bloemkool masala


De naam van dit gerecht klinkt echt Indisch, en daar is het recept ook op gebaseerd. Met deze combinatie van kruiden en bloemkool kun je een nieuwe smaakbeleving ontdekken.


2-3 personen, 50 minuten


De ingrediënten:

- Halve bloemkool

- 400 ml kokosmelk (1 blilk)

- 2 el garam masala

- Zout, peper

- 250 gram tofu

- 1 el citroensap of -rasp

- 300 gram rijst

- 2 tl paprikapoeder

- 2 el yoghurt

- 4 zongedroogde tomaten

- Halve paprika (bij voorkeur rood)

- 1 ui

- 3 tenen knoflook

- Olijfolie


De bereiding:

1. Was en snijd de bloemkool in kleine roosjes. Snijd de tofu in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm.

2. Meng kokosmelk, 1 el garam masala en zout in een kan en zet dit opzij voor later.

3. Maak een marinade van 2 el yoghurt, 1 el garam masala, citroensap of -rasp, paprikapoeder en een scheutje olijfolie. Hier ga je vervolgens de bloemkool en tofu in marineren.

4. Gril de bloemkool en tofu op een bakplaat gedurende 12 minuten op 180 graden of tot alles mooi goudbruin is.

5. Pel en snijd de ui en knoflook in kleine blokjes of plakjes. Pak ondertussen een grote (koeken)pan en doe daar een scheutje olie in. Je gaat daarin de ui en knoflook fruiten. Als de ui en knoflook mooi gefruit is, kun je er de paprika en zongedroogde tomaten bij doen. Meng alles goed door elkaar.

6. Neem een keukenmachine of blender en maak van het uienmengsel een pasta. De pasta mag vervolgens weer terug in de (koeken)pan.

7. Doe de kokosmelk in een andere pan en doe de rijst erbij. Laat de rijst in de kokosmelk gaar worden.

8. Als de bloemkool en tofu klaar is, kun je dat door de pasta mengen in de (koeken)pan en nog even laten sudderen.

9. Als de rijst gaar is, kun je het gerecht serveren.

37 weergaven0 opmerkingen
bottom of page