Een lekker en makkelijk recept voor bami met zelfgemaakte pindasaus, ideaal voor als je weinig tijd hebt. Dit recept is vegan, maar dat geeft jou de ruimte om zelf eventueel eieren of vlees toe te voegen.
3 personen, 20 minuten
De ingrediënten:
- 1 ui
- 1 prei
- 2 knoflookteentjes
- Chilipoeder
- Zout en peper
- Olijfolie
- 4 nestjes mie
- 3 grote eetlepels pindakaas
- 1 kopje water
De bereiding:
1. Zet de waterkoker aan met 1 liter water, zodat je de mie straks snel kunt koken.
2. Snijd de knoflookteentjes in stukjes of gebruik een knoflookpers. Doe olijfolie in een wok (of een grote koekenpan) en voeg zout, peper, chilipoeder en de knoflookteentjes toe.
3. Snijd de ui en prei in stukjes of ringen en hussel dit door het kruidenmengsel in de wok. Alle kruiden moeten goed verdeeld worden over de ingrediënten.
4. Neem het gekookte water van de waterkoker en doe dit in een pan. Kook in dit water 4 mie nestjes. Zet de wok ondertussen op middel-laag vuur en wok de ingrediënten.
5. Schep 3 el pindakaas in de wok met een kopje water en voeg zout toe naar smaak.
6. Giet de mie af wanneer deze gaar is. Het is niet erg als er wat water achterblijft. Doe de mie in de wok en meng alles goed door elkaar. Als het te dun is, kun je het gerecht nog even laten inkoken en daarna serveren.
Comments