top of page

Avondsnack met raapstelen

degroenteweide

Raapstelen, misschien ken je ze nog? Het is een bladgroente die je onder andere in een salade kunt doen. Maar raapstelen zijn ook erg lekker op een hartig broodje!


2 personen, 15 minuten


De ingrediënten:

- Afbakbroodjes naar keuze

- 20 gram raapstelen

- 1 teentje knoflook

- Scheutje olijfolie

- 2 zongedroogde tomaten


De bereiding:

  1. Doe de afbakbroodjes in de oven en bereid die volgens de verpakking.

  2. Was de raapstelen. Doe een scheutje olie in een koekenpan en bak de raapstelen ongeveer 2 minuten op middel hoog vuur.

  3. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes als dit nodig is. Pel de knoflook en snijd die doormidden.

  4. Als de broodjes uit de oven komen, snijd je ze doormidden. Je kunt ze nog even kort in de pan doen met het restje olie van de raapstelen.

  5. Wrijf de knoflook over de broodjes heen, zodat de smaak er goed in kan trekken. Leg vervolgens de raapstelen en de zongedroogde tomaten op je broodje en geniet er van!

Comments


bottom of page