top of page

Aubergine lasagne


Ben je op zoek naar een smakelijk, vegetarisch recept? Probeer dan eens deze aubergine lasagne, vol met groenten en een rijke smaak!


4 personen, 70 minuten


De ingrediënten:

- 2 aubergines

- 3 teentjes knoflook

- 2 uien

- 1 blik gepelde tomaten

- 6 lasagne bladen

- 200 gram geraspte kaas

- 500 ml water

- 1 tl paprikapoeder

- 3 el olijfolie

- Peper en zout


De bereiding:

  1. Snijd de aubergines in plakken door de lengte en de uien in kwarten. Doe beide in een koekenpan met 250 ml water. Laat het 20 minuten koken mét deksel erop op middelhoog vuur. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. Pel de knoflook en snijd de teentjes in plakjes. Als de aubergines en uien lang genoeg gekookt hebben, doe je de knoflook erbij in de pan en 3 el olijfolie. Laat het geheel nog 5 minuten pruttelen.

  3. Doe vervolgens de gepelde tomaten en 250 ml water erbij en roer gedurende 15 minuten goed door op middelhoog vuur. Breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper.

  4. Breek de lasagnebladen in stukjes van ongeveer 3 bij 3 cm en doe twee derde bij de rest van de ingrediënten in de pan. Verdeel ze goed.

  5. Schep de lasagne in een ovenschaal en verdeel de overgebleven lasagne over de bovenkant. Druk ze er een beetje in, zodat ze in de saus zitten. Strooi tot slot de geraspte kaas er overheen en zet de lasagne in de oven voor 25 minuten. De lasagne is klaar als de kaas goudbruin is geworden.

7 weergaven0 opmerkingen
bottom of page