top of page

Aardappels uit de oven met salade


Een van de ingrediënten van dit recept is radijskers; de kiem van de radijs. Ben je daar al bekend mee? Misschien is het de eerste keer dat je radijskers tegenkomt. maar het is zeker het proberen waard!


2 personen, 40 minuten


De ingrediënten:

- 4 aardappelen

- 1 of 2 blikken bruine bonen

- 30 gram radijs(kers)

- 2 mini komkommers of 1 halve komkommer

- 3 cherrytomaatjes

- 2 zongedroogde tomaten

- 1 el olijfolie

- 1 el bloem

- 4 teentjes knoflook

- Peper en zout


De bereiding:

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in grove stukken van ongeveer 2 bij 2 cm. Kook ze gaar in water met een snufje zout.

  2. Was de radijskers, komkommer(s) en tomaatjes en snijd die in plakjes. Doe dit bij elkaar in een bakje en voeg de zongedroogde tomaten (in stukjes) toe en kruid met peper en zout.

  3. Als de aardappelen gaar zijn, doe je ze in een ovenschaal. Kneus de knoflook (dit doe je door er op te slaan met een hard voorwerp) en doe ze bij de aardappelen in de ovenschaal. Strooi er zout over en zet het 20 minuten in de oven op 200 graden.

  4. Verwarm de bruine bonen in een pan en voeg zout toe naar smaak.

  5. Als de 20 minuten voorbij zijn, haal je de aardappelen uit de oven. Schud alles door elkaar en voeg 1 el olijfolie toe en 1 el bloem. Hierna nogmaals 20 minuten in de oven op 200 graden. Als dat klaar is, kun je gaan genieten van je gerecht!

13 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page